sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Asta nu e pentru iubitorii de animale

Am vizionat recent filmul Amintiri din epoca de aur, foarte tare filmul, am ras de m-am imprastiat, legenda mea preferata este aia cu porcul care explodeaza in apartament :))))). Acest film m-a facut sa-mi aduc aminte si eu câteva întâmplări foarte amuzante, de la țară de data aceasta:
         Prima se petrecea in 1960 si ceva, in comuna Sincai, judetul Mures, protagonistul principal fiind tatal meu (adică Gogu). O distractie a copiilor din vremea aceea era sa lege o cutie de conserve de coada pisicii iar aceasta speriata va fugi si se va speria de sunetele din spatele ei mai tare si va fugi si mai tare si tot  asa. Da, dar tatal meu, copil fiiind, s-a gandit sa duca aceasta distractie la un alt nivel, asa ca a legat de coada pisicii o cârpa îmbibata cu petrol din lampa pe care a aprins-o, pisica s-a speriat evident si a rupt-o la fuga, dar unde credeti ca a fugit cu flacarile dupa ea? in fânar (şura cu fân) declasand un incendiu de toata frumusetea. Dupa o mobilizare exemplara a vecinilor cu galetile de apa s-a reusit salvarea fânarului in proportie de 80%.
      
        Tot in aceeași comuna, in 1992, in aceeași curte se pregătea lumea sa taie porcu, se adunaseră 3  specialiști, unu mai specialist ca celalalt, se dezbăteau tehnici care mai de care, numai profesioniști dom'le. Se desemneaza unu dintre ei, cel mai experimentat probabil, ca sa înjunghie porcu. Alti 3 vecini conving porcu sa vina din cotet la locul de taiere, il leagă, si expertul nostru înjunghie porcul care moare instant in secunda doi. Încep ceilalți specialiști sa il laude "Ooo ce mana precisa","Vai dar ce repede a murit", mama le toarnă câte un păhărel de țuică si aceștia le ciocnesc si le beau. Intre timp porcul este acoperit cu paie, ca sa il pârlească, si ii se da foc la paie, moment in care porcul se trezește arzând in flăcări si fuge cu paiele aprinse, dar unde credeti ca fuge?... Nu, nu in fânar, in cotetul lui unde moare a doua oara. Cate si-a auzit expertu lu' peste dupaia, cum stateau ei cu paharu de țuica in mana si se uitau stupefiați la porc cum fuge in coteț, si drupaceea au fost nevoiti sa-l care pe porc inapoi la locul de taiere, lucru nu tocmai ușor  prin noroi de juma' de metru cu un porc de 200 kg mort. O explicație plauzibila a fenomenului ar fi cea ca porcul a făcut preinfarct de la sperietura înjunghierii si nu a murit asa cum au crezut specialistii iar dupa cateva minute si-a revenit din infarct.
    
      In 1994, intr-o dimineata de toamna, popa din Grebenis, observa in curte ca toate cele 18 rate ale lui sunt leșinate pe jos. -"Aoleu ce nenorocire, o dat betesugu'n ele, s-or fi otrăvit?" ce e defacut o cheama si pe preoteasă si se consulta. Ratele erau încă calde semn ca au murit recent, nu prezentau urme de violenta asa ca varianta otrăvirii părea plauzibila, oricum era clar ca nu sunt comestibile, însă o vecina a zis ca e pacat sa le arunce penele fiind excelente pentru perna, atunci s-au apucat toți trei sa ciupileasca ratele repede cât sunt calde ca sa se ciupileasca mai ușor. Dupa ce le-au ciupilit le-au aruncat la părău (pentru ca din păcate in satele de la noi nu exista cos sau ghena de gunoi, oamenii arunca totul in parau), dar spre seara, SURPRIZA!!! cine credeți ca se întorcea in coloana, cu mersul legănat, de la parau? Da, cele 18 rate a lui popa, chele, fără pene, si mahmure, pentru ca de dimineață mâncaseră vișinele din borcanul de vișinată, aruncate neglijent după casa.


Avertisment!!! pe parcursul povestirilor de mai sus toate animalele prezentate au suferi traume fizice sau au fost ucise.

3 comentarii:

  1. Urmatorul post iti va fi dedicat, pentru ca ai un site foarte captivand, ieri nu am muncit nimik din cauza ta si am citit aproape tot blogul www.ZonaDeFoc.com

    RăspundețiȘtergere
  2. apreciez ca nu ai muncit ieri, important e sa fi mancat si sa fi dormit bine

    RăspundețiȘtergere